یونیت آکومولاتور

وظیفه ی اصلی آکومولاتور هیدرولیک ، انباشتن سیال تحت فشار و برگشت آن به هنگام نیاز است. چون آکومولاتور حاوی یک سیال تحت فشار است، به عنوان یک مخزن فشار عمل کرده و باید برای ماکزیمم فشار کاری طبق قوانین و مقررات تست در نیرو در کشوری که قرار است نصب شود، سایز بندی شود.

آکومولاتورهای با جزء جداکننده، شامل یک ناحیه ی سیتل، یک ناحیه ی گازی و یک جزء جداکننده می باشد. ناحیه ی سیال در ارتباط با مدار است. با افزایش فشار، یک حجم معینی از سیال وارد آکومولاتور شده و گاز را متراکم می کند.

در سیستم های  یونیت هیدرولیک ، از آکومولاتورهای زیر همراه با یک جزء جداکننده استفاده می شود:

آکومولاتور در سیستم هیدرولیک وسیله ی ذخیره ی انرژی می باشد. با ورود روغن به مخزن آکومولاتور، بواسطه ی تراکم پذیری گازها انرژی پتانسیل ذخیره می شود سپس با کاهش فشار سیستم، گاز فشرده شده موجب راندن روغن به بیرون از مخزن آکومولاتور می گردد

انواع آکومولاتور ها

  •  آکومولاتور دیافراگمی
  • آکومولاتور پیستونی
  • آکومولاتور تیوپی

آکومولاتور هیدرولیک

آکومولاتور Accumulator

یا مخزن جمع‌کننده یا انباره در هیدرولیک وسیله‌ای است که با ذخیره سیالِ تحتِ فشار، انرژی را در یک سامانه هیدرولیکی ذخیره می‌کند

به صورت کلی آکومولاتورها زمانی که سامانه پرفشار باشد شارژ می‌شوند وفشار زیادی را در خود ذخیره می کنند و وقتی که فشار سامانه کم باشد، فشار ذخیره‌ شده خود را در مدار مورد نیاز، آزاد می‌کنند

علت و کاربرد استفاده از آکومولاتورها در مدارهای هیدرولیک چیست؟

سیستمهای هیدرولیکی با استفاده از آکومولاتورها می توانند از پمپهای کوچکتری استفاده کنند

چون آکومولاتور انرژی را در دوره های کم مصرف مدار ، ذخیره میکند و با این کار باعث میشود تا کمبود فشار و پالسها را خنثی کند

یک آکومولاتور در سیستم هیدرولیکی چگونه کار می کند؟

زمانی که پمپ هیدرولیک اقدام به ایجاد فشار در سیستم میکند آکومولاتور مایع روغن را در خود ذخیره و تحت فشار نگهداری می کند، هنگامی که محرکات پایین دست مدار ایجاد تقاضا می کند یا سطح فشار توسط پمپ به هر دلیلی کاهش پیدا می کند آکومولاتور سیال تحت فشار خود را به مدار تزریق می کند..

لازم به ذکر است فشار ذخیره شده در آکومولاتور برای مدت کوتاهی بعد از قطع شدن فشار پمپ می باشد. و یک آکومولاتور فقط وظیفه پشتیبانی فشار در سامانه هیدرولیکی را دارد. به همین دلیل نمی توانند یک جریان و فشار پیوسته و ثابت به مدار ارسال کنند.

انواع آکومولاتور

اکومولاتور تیوپی

آکومولاتور تیوپی به دلیل روانی ، قابلیت اتصال راحت و سریع و سازگاری با شرایط دمایی مختلف،  یکی از رایج ترین و پر مصرف ترین آکومولاتورهای موجود می باشد.

تیوپ داخل این آکومولاتور از جنس آلاستومتری و لاستیکی است که با ذخیره گاز ازت یا نیتروژن در داخل خود محفظه فشار فولادی که به صورت یک تکه و آبدیده شده است را پر میکند. به این صورت ماده وارد شده به این محفظه تحت فشار قرار میگیرد. میزان حجم گاز در داخل تیوپ توسط شیری که در بالای تیوپ قرار گرفته قابل کنترل است.

اکومولاتوردیافراگمی

اکومولاتورهای دیافراگمی با استفاده از یک صفحه لاستیکی که در بین دو نیم کره مخرن آکومولاتور قرار دارد کار می کنند.

در طرف بالای آکومولاتور دیافراگمی گاز نیتروزن یا ازت ، که قابلیت تراکم پذیری دارد شارژ میشود.

طرف پایین آکومولاتور هم به صورت مستقیم به خط لوله جریان سیال متصل می شود.

این آکومولاتور توانایی بسیار بالایی در جذب ضربات و پالسهای ناشی از افزایش ناگهانی فشار دارد.

آکومولاتورهای پیستونی

در آکومولاتورهای پیستونی از یک پیستون به عنوان جدا کننده بین دو سیال تراکم ناپذیر روغن و تراکم پذیر گاز نیتروژن یا ازت استفاده می شود. از این آکومولاتور ها در صنایع بسیار سنگین که فشار و توان بسیار بالای جریان مورد نیاز است استفاده می شود.

سرعت پاسخگویی و توان جذب ضربات ناشی از فشار ناگهانی در این آکومولاتورها به دلیل اصطکاک بین سیلندر و پیستون ،  نسبت به آکومولاتور دیافراگمی و آکومولاتورتیوپی کمتر است.